27 listopadu, 2012

Knižní vzpoura (4)


A je tu po čtvrté moje knižní vzpoura. Minule jsem dokončila 15 misí a stala jsem se Kapitánem. Dneska do vzpoury zapojím i nějaký svůj úkol :)

1) Podtrhávání zajímavých vět
Tak k tomuto zařadím podtrhávání vět v učebnicích. Taky jsou to přece knížky :D. Ve škole je to tak často, co musíme vědět, ale nechce se mi to psát, podtrhnu jednoduše v učebnici. Na konci roku tedy musím všechno gumovat, ale stejně :D

2) Přeskládání knihovny
Tak dneska jsem se na to vrhla. Moje knihovna není nijak obsáhlá, ale několik desítek knih stejně obsahuje, takže je čas od času přerovnávám. Z části proto, že jak se jimi pořád přehrabuji a nějakou hledám, nadělám v nich vždycky nepořádek, ale taky proto, že mě to jednoduše baví :D. Dneska jsem si je tedy seřadila hezky podle výšky a už stojí seskládané na poličkách :)

3) Upřednostňování čtení před školou
Situace, která se odehrává den, co den. To je pořád vymlouvání, že se půjdu učit za chvíli, a že to ještě chvíli počká. Většinou to tedy dopadne tak, že se po hodině přemlouvání zvednu a jdu se učit, ale někdy se i stává, že se od knížky jednoduše nemůžu odtrhnout a na učení se malinko vyprdnu :D.

4) Předčasně dozvědění se konce knihy
Zde je moje část knižní vzpoury. Napadlo mě to při pohledu na knížku Erilian, město čarodějů. Asi před rokem, když jsem ji četla jsem si knihou jen tak listovala, protože měla krásné ilustrace a já se na ně ráda koukala dopředu. A tak jsem zastavila na jedné ze stran, zaujal mě i text a no omylem jsem se dozvěděla, podstatnou informaci z děje. Stává se to často i když čtu něčí recenze, přečtu si něco, co vědět nechci. Docela nepříjemný pocit, když jste se na knihu těšili :/.

5) Porovnání vůně knih
Za normální situace mi knihy voní. Listování jimi nikdy není žádná katastrofa. To se ale mění, jakmile začnete listovat naší učebnicí zeměpisu. To je závan, jakoby v ní snad lisovali mrtvou rybu. Ve třídě se potom musí větrat ještě hodinu, příšerné :D. Takový zážitek bych nikomu nepřála. Naprosto jsem si znechutila listování knihami :D

Dnešní knižní výzva mě bavila snad ze všech nejvíc. Tedy, vždycky mě baví její psaní, ale tato byla nejlepší a psala se nejlépe. Za dnešek jsem získala:

3 komentáře:

  1. mrtvá ryba áno 8D
    ja som mala taký pocit minule pri jednej knihe z knižnice, bože, to som ani nedočítala radšej 8D nechápem, kde sa to válalo 8D

    OdpovědětVymazat
  2. Taky nesnáším spoilery v recenzích :/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)