11 listopadu, 2012

Interview with Wendy Higgins (-Sweet evil)


Dobré ránko,
včera jsem ještě stačila přeložit rozhovor s talentovanou autorkou Wendy Higgins, která napsala knížku Sweet evil, která u nás vyjde za pár měsíců u nakladatelství CooBoo. Wendy je opravdu milá osoba a jsem ráda, že jsem měla možnost s ní interview udělat. Snad jsem přeložila rozhovor dostatečně srozumitelně a bude se Vám líbit :)

1) Dobrý den Wendy, Vaše kniha Sweet evil u nás vyjde za pár měsíců. Můžete nám tedy říct, o čem je?
~Samozřejmě! Sweet Evil je tajemný zamilovaný příběh o dětech démonů žijících na zemi (Nephilim). V tomto světě je od dětí očekáváno, že budou pracovat pro své otce, což se hlavní hrdince, Anna, příčí.

2) Pracovala jste na této knize tvrdě? Mám na mysli, někteří autoři o svých knihách říkají, že se ani nenadáli a knížka byla napsaná. Je Sweet Evil jednou z takových knih?
~Trvalo mi rok knížku napsat a šest měsíců ji publikovat. Pracovala jsem na ní velmi tvrdě, ale proces napsání a vydání knihy byl oproti jiným poměrně krátký.

3) A co knižní postavy? Zamilujeme si je? Jste spokojená s tím, jak jste je vytvořila, nebo kdybyste mohla něco byste změnila?
~Miluje hrdiny mé knížky celým svým srdcem. Budeme je sledovat, jak rostou a mění se v průběhu celé trilogie. Mají těžký život a já s nimi soucítila po celou dobu, co jsem knihu psala.

4) Teď bych se Vás ráda zeptala na Vaši další knížku, pokračování Sweet evil- Sweet Peril. Myslíte si, že je napsaná lépe, než první díl této série? Jaké z ní máte pocity?
~Sweet evil jako moje první kniha, pro mě byla citovou záležitostí. Vždycky to bude moje „děťátko“ a zůstane jí v mém srdci místo. Ale myslím si, že moje psaní se ve druhé knize zlepšilo.

5) Vím, že tohle je trochu náročná otázka, protože jste o tom možná ani neuvažovala, nebo nám fanouškům nesmíte nic prozradit. Ale i tak se musím zeptat. Je tu možnost, že bude Sweet evil v budoucnu zfilmované?
~Žádná filmová společnost zatím nezakoupila práva k mé knize, ale do budoucna tu naděje určitě je.

6) Tahle otázka bude spíš o Vás. Vždycky jste chtěla být spisovatelkou? A jak se to vlastně celé přihodilo? Že jste napsala Sweet evil?
~Vždycky jsem chtěla být spisovatelkou. Snila jsem o tom, že jednou vydám vlastní knihu. Celé své dětství jsem psala povídky a taky jsem milovala čtení. Ale Sweet evil je první příběh, který jsem kdy dokončila. Bylo to poprvé, co jsem se cítila něčím tak podnítěná.

7) Jakou radu byste dala všem mladým lidem, kteří by chtěli, stejně jako vy, být spisovatelé? Co je při psaní nejdůležitější?
~Psaní povídek jde z tvého srdce. Neměj obavy z toho, co si kdo bude myslet. A když dokončíš knížku a budeš ji chtít publikovat, musíš být trpělivý a vytrvalý. Nevzdávej to!

8) A poslední otázka je spíš doplňující. Jaký vzkaz byste ráda poslala Vašim fanouškům v České republice?
~Jsem hrozně nadšená z toho, že má kniha bude publikovaná v České republice. Plakala jsem, když jsem zjistila, že se práva ke knize byly prodány do Česka. Doufám, že se setkám se svými českými fanoušky on-line a že se Vám bude knížka líbit.  Pozdravy z USA J

6 komentářů:

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)