23 června, 2013

Letní knižní výzva- úvodní článek


Jak už jsme asi všichni s větší, či menší radostí postřehli, máme tu léto, sluníčko už krásně hřeje a škola a zaměstnání nám při pohledu tam ven pěkně kazí náladu. Je čas na chození k bazénu, na vodní bitvy a taky... letní knižní výzvu.
Se začátkem léta se také neúprosně blíží prázdniny, které - asi všichni knihomolové - budou chtít strávit se svými milovanými knižními hrdiny cestování do nejrůznějších pohádkových míst a světů. A jelikož vím, jak ráda já se svými oblíbenými knižními hrdiny cestuji daleko od reality, rozhodly jsme se já a Táňa z mého sesterského blogu, vytvořit pro Vás i sebe na letošní prázdniny Letní knižní výzvu. 

O co půjde?
Stejně jako ostatní knižní výzvy, ani tato nebude ničím jiná. Samozřejmě půjde o to přečíst za léto co nejvíce knih a o jejich seznam se s námi na Vašem blogu podělit. A aby to bylo zajímavější, bylo by moc fajn, kdybyste se při letním cestování s knihou někde vyfotili a potom ji uveřejnili u článku s výzvou! :)

Kdo se může zúčastnit?
Zúčastnit se mohou naprosto všichni, bez omezení věku. Výzva je tu pro Vás a proto, abychom se pobavili a navzájem se podívali, jak si kdo vede a co čte. Pokud jsi čtenář a blog nemáš, stačí napsat mně nebo Táni a my tvůj článek s knižní výzvou na našich blozích rádi zveřejníme :)

Počet přečtených knih:
Připravila jsem ikonky s počtem knih, které si můžete stanovit, že za léto přečtete. Prázdniny jsou hlavně o tom, abychom si je užili jak nejlépe dovedeme a nezáleží vůbec na tom, jestli je strávíte na pláží u moře, u jezera, v cizině nebo u bazénu u babičky na zahradě. Ikonky jsou situované tak nějak cestovatelsky a prázdninově. 
Jsou dva způsoby, jak se výzvy zúčastnit. Buďto, pokud máte rádi výzvy a challenge, si můžete na začátku léta rovnou vybrat jednu ikonku s počtem knih, které plánujete přečíst a potom se snažit tento počet dodržet a splnit, nebo - pokud se neradi stresujete kvůli dodržení výzvy - můžete jednoduše knihy číst a po dovršení určitého počtu, ikonky do článku přidávat. 







Něco málo k pravidlům:
- Výzva začíná 1.7. a končí 31.8., proto by bylo dobré, kdybyste zveřejnili úvodní článek někdy okolo začátku července, ale je pouze na Vás, jestli to bude dřív nebo později

- Poprosila bych za sebe i za Táňu, abyste si k výzvě dali ikonku, kterou najdete hned nahoře v článku a zapsali se dole do linkovače. Bylo by samozřejmě moc milé, kdybyste si na blog dali i odkaz na můj a Tánin blog.

- Ještě jednou opakuji, že jsou dva způsoby, jak se výzvy zúčastnit. Buď si můžete rovnou stanovit jednu ikonku s počtem knih a celou dobu se jí držet a snažit se dosáhnout limitu knih, a nebo můžete číst dál a dál a ikonky si přidávat s ohledem na to, kolik knih už jste přečetli. Tahle varianta je rozhodně míň stresující :D.
- Výzvy se můžete účastnit jak s anglickými, tak s českými knihami bez rozdílu. Počítá se každý přečtený kousek :)

- A to nejdůležitější pravidlo ze všech- Výzvy i léto s knihami si pořádně užijte a stravte ho, jak nejlépe dovedete!

Nezapomeňte mrknout taky k Táni, abyste věděli, jak pojala informativní článek ona. Myslím, že bude docela legrace, jak jsme to obě skloubily dohromady :D. Samozřejmě do linkovače se stačí zapsat pouze jednou, Vaše jméno by se mělo ukázat u obou z nás :)

To by bylo pomalu asi vše, kdybyste měli jakýkoli dotaz, určitě piště dolů do komentářů. Doufám, že se nás zúčastní co nejvíc a společně strávíme skvělé knižní prázdniny! :)


9 komentářů:

  1. Super ! Něco takového hledám :D
    Pokud to teda nevadí, tak se zúčastňuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, že nevadí! Jsme moc rády! Hlavně, ať je nás co nejvíce :)

      Vymazat
  2. Úvodný článok ešte nemám napísaný, lebo čakám či sa aj moji spoluadmini sa pripoja. Dá sa viacerí z jednej stránky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jasně! Můžete se zúčastnit obě a buďto udělat společný úvodní článek, nebo každá svůj, je to úplně jedno! :)

      Vymazat
    2. Ďakujem, ale nakoniec sa asi nepripojí :) Už som tam zverejnila článok.

      Vymazat
  3. Super, takouto výzvu jsem hledala. Uvidím, jak to mně půjde, ale chtěla bych aspoň 25 knih. Tak snad se podaří. Článek zveřejním dneska.

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě se zúčastním :) Až dneska přijedu domů z práce, zveřejním článek ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc ráda bych se zúčastnila. Tady je odkaz ke mě na úvodní článek: http://a-life.blog.cz/1307/letni-knizni-vyzva

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)