18 prosince, 2012

Knižní vzpoura (6)


Vypadá to, na moji poslední knižní vzpouru. Díky bohu, protože mi nápady docházely a úkoly, které zbývaly se mi sakramenstsky dělat nechtěly. Tady tedy je, mé poslední knižní vzbouření :)

1) čtení v obchodě/převlékací kabince
Jo tak na tuhle věc jsem úplně zapomněla. Myslím, že se mi to stalo jenom jednou a to v převlékací kabince. Poprosila jsem mamku, jestli by mi mohla přinést jeden kus oblečení a když jsem měla dlouhou chvíli a mamka dlouho nešla, sedla jsem si tam na židličku, vzala knížku a četla. Člověk přece musí využít každé volné chvíle :D

2) vnucování knih lidem, kteří o to nestojí
Občas si ve škole přijdu, jako bych mluvila do vzduchu. Pár minut vykládám, jak nějaká knížka byla supr, co tam vše bylo a nakonec se kouknu na spolužačku v očekávání, že mi to aspoň odkýve, jenže ta se na mě kouká stylem ty-jsi-něco-říkala? :D Člověk, který čte už si v poslední době připadá jak outsider.

3) ohnutí rohu místo záložky
No, nevím, jestli by se to dalo tak úplně považovat za splněné. Nešlo mi přes srdce, že bych ohla roh knížky, tak jsem tedy ohla rok učebnice. Tak, knížka to je, tak snad to nevadí. V tomto případě nebylo splnění ani tak těžké, srdce mi to nervalo a vzhledem ke stavu našich učebnicí, bylo tohle to nejmenší, co se jí kdy přihodilo.

4) Půjčení knížky kamarádkám
Ze začátku jsem si říkala proč ne, ale když jsem potom začala číst ty vyděšené statusy, jak se holkám knížky vrátily ve zbědovaném stavu. Nicméně jen jednou jedinkrát jsem kamaráde půjčila Polibek nesmtelnosti. Ještě, že tu knížku nemám ráda, protože se vážně vrátila podstatně jinak, než jsem ji já dodala. Beru to tak, že přenášení z tašky do tašky, zvlášť když je knížka v paperbacku je dost rizikové.

5) Měsíc nečtení

Poslední bodík. Co tím myslím. Využila jsem své asi měsíční čtecí přestávky a zařadila to do Knižní vzpoury. Bylo to poprvé, co se mi stalo, že jsem absolutně ke čtení neměla chuť a už to teda nikdy nechci zažít. Dostala jsem se do strašlivého skluzu, hlavně kvůli recenzním výtiskům a dohánět to potom byly muka!

Tramtadadááááááááááááááá!
Je to tu, slavnostní okamžik, kdy se ze mě, obyčejného knihomola stává generál!




1 komentář:

  1. Tak ten posledný bod sa začína rysovať aj u mňa 8( už asi 2 a pol týždňa som nič nečítala, nemala som čas ani náladu...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)