20 března, 2013

Top postavy z knižní fantasy scény

Řekla jsem si, že by nebylo na škodu zařadit do takového poznávacího maratonu i postavy, které mám v oblibě. Rozhodla jsem se zveřejnit první pětku. Nejsou to postavy jen hlavní, mohou být i vedlejší, jde o to, že mě nějakým způsobem zaujaly a já bych se s nimi chtěla setkat i ve skutečném světě.

1) Abe Mazur z Vampýrské akademie
Tohoto chlapíka jsem si zamilovala až v poslední díl celé série. Skvěle zapadal do celého prostředí, ale při tom byl takovým znakem odlišnosti. Navíc Rose byla jeho úplným odrazem, takže bylo vidět, jak jsou zkomponované zděděné vlastnosti. Nad jeho hláškami a proslovy jsem se nasmála snad víc, než nad kohokoli jiného. Odlišoval se, jak vzhledem tak povahou a (stejně jako většina postav z VA) tvořil jedinečný charakter.

2) Eddie Castil z Pokrevních pout
Je pravda, že Eddie se vyskytuje spíš ve Vampýrské akademii, ale pozornost je na něj zaměřena spíš v Pokrevních poutech, kde se mi taky líbil víc. Přála bych si někdy takového člověka potkat, protože on byl vážně ztělesněním dobroty, oddanosti a přátelství. Představoval toho typického dobráka, který ale na svoje činy většinou doplatí. Nicméně jsem si zamilovala jeho milou osobnost a okouzlil mě charakter.

3) Ash z Železného krále
Ach, sladký Ash. Toho z tohoto seznamu určitě nemůžu vynechat. Postava to není tak propracovaná, jako v případě Eddieho a Abeho, ale mě se zalíbil díky svojí nepředvídatelnosti a zdánlivé představě záporáka. Je pravda, že statut 'ledový princ' si asi není lehké udržet se svojí životní láskou po boku, ale určitě to znáte. Sledovat, jak taje jeho ledové srdce musela být pro čtenáře zábava. Pro mě určitě byla. Každopádně bych se s ním chtěla setkat, protože pro mě představuje toho klasického rytíře, gentlemana za každé situace.

4) Karou z Dcery kostí a dýmu
Abych nevypadala zaujatě, musím mezi první pětku přidat i nějakou tu ženskou postavu. Většinou mě ale dívčí charaktery nijak nezaujmou, protože často představují tu typickou iluzi ufňukané puberťačky. Ne ovšem vždy (např. i u VA tomu tak nebylo) a Karou je jednou z těch, které mě příjemně překvapily. Byla odlišná, uměla se o sebe postarat a často jsem se s jejím myšlením dokázala ztotožnit. Působila naprosto typicky a při tom, byla naprosto odlišná.

5) Dimitrij z Vampýrské akademie
Já si to prostě neodpustím. Poté, co jsem VA přečetla, se stala téměř každá postava mojí oblíbenou. Dimitrij jakožto lamač dívčích srdcí a idol mezi ně patří taky. Mně se ale líbila tajemnost, nedostupnost a ruské kořeny. Rusko sice není žádné exotické místo, ale i tak se mi díky tomu Dimitrij zalíbil. Hodný kluk (povahově), nebezpečný bůh (bojovými schopnostmi) a přece naprostý originál, protože vsaďte se se mnou o co chcete, takového kluka prostě ve skutečném světe nenajdeme :D

Tak tohle je moje vítězná pětka. Za několik dní bych ráda přidala ještě neoblíbené hrdiny a druhou pětku těch oblíbených! :) A nezapomeňte se pochlubit, kteří hrdinové se vloudili do Vašeho srdce!

3 komentáře:

  1. Tak z tvého seznamu bohužel znám jenom Karou..
    A mě ty dívčí postavy někdy taky lezou na nervy..

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, Abe je naprosto boží... :D Potkala jsem úplně stejnýho týpka v Turecku (myslim, že i Abe je Turek nebo tak něco) a celkově to bylo dost vtipný. Je fajn mít doma to jeho modrý oko. Jinak Ashe mám taky dost ráda, stejně jako zbytek :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ash, ach 8P To je zlatíčko 8P
    Ja milujem Bonesa z Nočných lovcov 8P a Poa z Výnimočnej 8P to sú moji princovia traja 8P

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)