18 května, 2013

On my wishlist (7)



Úkolem je ukázat jednu knihu, kterou bychom si rádi pořídili.

Obálka titulu HostitelMelanie Stryderová se odmítá vzdát.
Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva.
Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých“ lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice“ - její vetřelecká „duše“ - která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří. 
Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopak zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže – Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují. 

Knížku mám doma v angličtině a čím dál častěji si říkám, že to risknu a zkusím to v angličtině. Film, který v roce 2013 přišel na filmová plátna, jsem si totiž zamilovala a všichni říkají, že je kniha ještě mnohem lepší, takže mi držte palce! :D

5 komentářů:

  1. Já si knížku chci koupit s tou filmovou obálkou, protože mi připadá hezčí. :D A držím palce (y) :))

    OdpovědětVymazat
  2. Už veľmi dlho sa na knihu chystám a neviem sa k nej dokopať 8D ale film je skvelý.

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha mi hádam čoskoro dojde... dúfam ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Knížka je naprosto skvělá! Měla jsem ji vypůjčenou z knihovny, ale začínám uvažovat o tom, že bych si ji koupila do své knihovničky ( s filmovou obálkou :))
    Přečti si ji co nejdřív =)

    OdpovědětVymazat
  5. Film byl dobrý, ale na knihu nemá. Určitě si ji přečti :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)