03 června, 2013

Třicetidenní knihobraní- Kniha, kterou nechápu

 Třicetidenní knihobraní je výtvor naší milé VeEee. Na celý červen je připraven menší seznam tématicky zaměřených knížek (např. Kniha, která mě opravdu rozplakala apod.) Na každé zvláštní téma máme přesně dva dny a u každého můžeme zvolit pouze jednu knihu.

Jestli mě někdo viděl v okamžik, kdy jsem se dozvěděla o druhém tématu, zřejmě mi hrál na tváři úsměv. V poličce doma mám několik knížek, které mi absolutně nedávaly smysl a tak jsem byla ráda, že VeEee s něčím takovým přišla, protože tak třeba konečně zjistím, zda jsem natvrdlá já a smysl knihy jsem nepochopila, nebo v tom nejsem sama :D
Nicméně vybrat jednu z těch několika byla taky docela fuška a tak s větší námahou jsem nakonec vybrala jednu, která mi hlavu zamotala dokonale.
Snažte se mě, lidi, neukamenovat, ale já tuhle knížku vážně nemám ráda, nesedla mi a kdybych ji někam měla přiřadit tak do šuplíku s nálepkou 'Nepochopila jsem'. Teď si možná někdo může říkat, co jsem na tak úplně jasně napsané knize nepochopila. No, ono je to docela zřejmé. Já nepochopila celkovou pointu. Přece, každá kniha musí mít něco, co by jejím prostřednictvím autor či autorka ráda sdělila, že? Celou dobu jsem čekala a čekala a když potom přišel závěr akorát ze mě vypadlo udivené 'To je všechno?' Vážně nechápu, jaké její čtení mělo smysl. 

Takže za mě je to tedy v dnešním knihobraní Loď mezi hvězdami. Nezapomeňte se do komentářů pochlubit s knihou, kterou jste nepochopili vy :)

4 komentáře:

  1. Mě Loď mezi hvězdami taky nějak zvlášť nezaujala... Čekala jsem od toho mnohem víc a hodně mě to zklamalo.. Byla to průměrná knížka a místy až podprůměrná...

    OdpovědětVymazat
  2. O této knize jsem taky přemýšlela, že ji do tohoto tématu zařadím. Souhlasím naprosto s tebou, tu celková pointa jsem prostě nepochopila..

    OdpovědětVymazat
  3. Možná si myslíte toto :) a já ze začátku taky, ale druhým dílem se tato série zařadila mezi oblíbené a třetí už netrpělivě očekávám. Rozhodně nelituji, že jsem četla dál.

    OdpovědětVymazat
  4. "celkovou pointu" 8D to si vystihla, ja som sa v tom tak trochu strácala. Nápad je skvelý, ale polka knihy ma vyslovene nudila.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)