09 června, 2013

Třicetidenní knihobraní- Knižní hrdina/hrdinka, kterou nemůžeme snést

Třicetidenní knihobraní je výtvor naší milé VeEee. Na celý červen je připraven menší seznam tématicky zaměřených knížek (např. Kniha, která mě opravdu rozplakala apod.) Na každé zvláštní téma máme přesně dva dny a u každého můžeme zvolit pouze jednu knihu, kterou ale vlastníme.

Hmm.. :D Tak v tomto tématu se vyžiju. Mohla bych tady jmenovat aspoň desítku knížek, ve kterých mi hlavní hrdina nebo hrdinka lezou těžce na nervy. Během čtení jsem se "seznámila" s takovou spoustou různých rozmanitých postav, že bylo víc než jasné, že mě alespoň jedna značná část z nich musí pořádně štvát. V mnoha knížkách se objevily postavy, která jakoby vypadly z oka lidem, které ze srdce nemůžu vystát, jindy zase zosobňovaly to, co na lidech obecně nejvíce nemám ráda.
Ale tak to je, jsou tu sympatické postavy a nesympatické. Dneska mám ale vybrat pouze jednu, tu nejvíce nepříjemnou, nesympatickou a protivnou, jakou jsem v knihách kdy našla. Padla mi na mysl například Janie z Lovkyně snů, nebo i Katniss z Hunger Games, ale nakonec mě naklepla série Krásní mrtví. 
Hlavní hrdinka Darina byla stvoření tak neskutečně nelogické, tvrdohlavé a naivní, že jsem měla občas chuť chytit ji za ramena a pořádně jí zatřást. Nejvíc mi asi vadilo to, jak se pořád snažila vystupovat hrozně cool a nad věcí a přitom to byla jenom ufňukaná holka, která ze sebe dělala hrdinku.

Více informací o knize: Krásní mrtví – Jonas Více informací o knize: Krásní mrtví – Arizona Více informací o knize: Krásní mrtví – Summer Více informací o knize: Krásní mrtví – Phoenix
A kterou hrdinku, nebo hrdinu nemůžete vystát vy?

3 komentáře:

  1. Upřímně proti žádné zmíněné hrdince nic nemám. Někdy mám dojem, že u mě neexistují nesympatické postavy, většinou je nějak chápu, jsou jen situace, kdy jsou na zabití. Ale Katniss? Vážně? Janie i Darinu chápu, ale co ti vadí na Katniss?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já osobně taky Katniss zrovna dvakrát nemusela, místy mě dost štvala...

      Vymazat
  2. Wow, koukám, že Darina vyhrává na plný čáře nejen u tebe, taky jsem ji zvolila a myslím, že nejsme samy! :D Ale nenapadla by mě nikdy Katniss, to vůbec. Spíš jsem přemýšlela o Caity z Mayského proroctví nebo o Saře z Krvavé romance. Ale s Janie souhlasim :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)