12 srpna, 2013

Blogtour s Julií Kagawou (4)- Od hlavních postav po ty vedlejší

O blogtour se můžeš dozvědět víc v úvodním článku

Někdo říká, že je příběh tvořený dějem, někdo, že zápletkou. Já ale věřím, že příběh tvoří z velké části také postavy a schopnost autora vykreslit každý charakter tak, aby na čtenáře působil způsobem, jakým autor zamýšlel. A stejně jako všude jinde i v sérii Železná víla je několik postav, které příběh tvarují, dodávají mu šťávu, nutí člověka se zasmát nebo rozbrečet. Takže trocha teorie. 

Máme tu hlavní hrdinku Meghan, která je skrz na skrz obyčejná, ale přitom neobyčejná. Umí být statečná, ale taky se ráda schovává v koutě. Má ostrý jazýček, ale nikdy se za svou osobu nepere. Je to osůbka, který nepatří nikam - ani do světa lidí, ani do toho vílího.

Jiskrou příběhu je mužský hlavní hrdina Ash. Temný, ledový, nebezpečný záporák. Sarkazmu se nestraní, dokáže z něj člověka mrazit, ale i on sám roztává pod tíhou kukadel naší bojácné a nebojácné Meghan.

Věčně veselý, příběh pozvedávající Puk. Dobrý přítel, statečný bojovník, drzý a nepoddajný 'vílák', který ovšem čas od času zatouží po tom, být víc než přítel naší drzé a zakřiklé Meghan.

To už by z teorie stačilo, co říkáte? Určitě Vás totiž mnohem více zajímá, co na své postavy říká autorka, viďte? Tak mrkejte, co mi o nich pověděla :)





Tak co na to říkáte? Pokud jste sérii četli, podělte se, jak se Vám postavy líbily? A pokud ne, povězte nám, kdo je Vaše oblíbená postava? Co se Vám na hlavních hrdinech nejvíc líbí? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)