20 března, 2014

Týden s Vampýrskou akademií (4) - Autorka


Myslím, že každý fanoušek VA se už zamyslel nad tím, že kdyby nebylo Richelle Mead svět upíří literatury by byl o mnoho chudší. Není to jen o tom, že čtenář má možnost nahlédnout do naprosto odlišného světa, ale hlavní hrdinové VA nás zároveň i něco učí a já mohu říct, že Richelle Mead mi nejen dala příležitost dívat se na upíry úplně jiného, ale hlavně mě přes Rose naučila trpělivosti.
A právě kvůli tomuto by byla ostuda, kdybychom toho něco málo o Richelle nevěděli, že?

Richelle Mead se narodila ve znamení štíra a je bestsellerovou autorkou v žánru urban fantasy. Pochází z Michiganu, nyní žije s manželem a synem v Seattlu. Než se rozhodla pro dráhu spisovatelky, snila o několika různých povoláních. Má titul z University of Michigan, Western Michigan University a University of Washington. 

Vášnivou čtenářku Richelle vždy fascinovaly báje, mytologie a folklór. Pokud zrovna nepíše, kouká na hloupé reality show, cestuje, ochutnává zajímavé koktejly a nakupuje šaty. Hodně šatů! Je závislá na kávě, neustále prohrává bitvu s prokrastinací a miluje zábavu.

S přicházejícím českým vydáním Richelliny série Věk X a filmovou adaptací VA se nakladatelství Domino rozhodlo Richelle věnovat také vlastní české webové stránky a facebookovou stránku.

A jaké série tedy Richelle vlastně v češtině vyšly/vyjdou?
Vampýrská akademie
Pokrevní pouta
Sukuba
Věk X

Týden s Vampýrskou akademiií probíhá i :

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)