11 srpna, 2014

Přečteno - červenec 2014

Poslední asi tři měsíce jsem měla krizi jak čtecí, tak blogovací. Hádám, že s příchodem léta a více času se mi navrátila chuť číst a s ní i chuť recenzovat. A potom je úplně jasné, že jsem samu sebe překvapila, když jsem najednou v červenci přečetla osm knih, což se za poslední měsíce stalo mým rekordem. Navíc sedm v angličtině a jednu v češtině - zjišťuji totiž, že se mi anglické knihy kolikrát čtou lépe, než ty české. Čím víc totiž angličtinu ovládám, tím méně se mi líbí český překlad.

Savage Delight (Lovely Vicious, #2)Lovely Vicious (Lovely Vicious, #1)Prvními knihami, které jsem v červenci přečetla byly první dva díly série Lovely Vicious a to Lovely vicious a Savage delight. Pravděpodobně bych knihy neobjevila, kdyby se kolem nich najednou nestrhl ze strany českých bloggerů takový humbuk. A nakonec jsem byla vážně ráda, že jsem se k nim dostala, protože nejenže byly vážně skvěle napsané, ale našla jsem svoji novou nejoblíbenější hlavní hrdinku (názorný příklad kick-ass hrdinky, které vlastně žádné kick ass nepředváděla)

A Midsummer's NightmareEasy (Contours of the Heart, #1)V pořadí třetí, byla kniha Easy, která vyšla i u nás pod názvem Easy?. Byla to jedna z těch, které už nejsou Young Adult, ale taky bych je nezařadila mezi typické New Adultky (kterými pro mě je například More série). Upřímně jsem se do knížky zamilovala a moc se mi líbilo, jak byl příběh vykonstruovaný. 
Trochu lehčí téma měla knížka A midsummer's nightmare od mnou obdivované Kody Keplinger. Od Kody jsem četla už Shut out a i když jsou to obě takové lehké letní knížečky, člověk si jejich čtení vážně užije. 

More Than Her (More, #2)More Than This (More, #1)Konečně přichází na řadu moje nová knižní závislost. Mnohokrát opěvovaná série More. More than this jsem přečetla na dovolené v bleskovém tempu a druhý díl - More than her -  poté po návratu domů. Musím říct, že právě ten první byl zatím asi nejlepší a můžu ho vřele doporučit. 
Vůbec nevím, k čemu bych tuhle sérii mohla přirovnat, protože jsem takové knihy snad ještě nečetla. Příběhy Jay McLean jsou rozhodně ty nejvíc emotivní, jaké jsem kdy měla v rukou. Navíc mám dojem, že dostávají mnohem méně pozornosti, než by se slušelo.

Kostičas (Kostičas, #1)Dare You To (Pushing the Limits, #2)Další kniha, která si určitě zaslouží pozornost je Dare You To. Rovněž jedna z těch, které jsem rozečetla na dovolené a vlastně ani nevím, jak jsem se k ní dostala, protože jsem vůbec neměla v plánu ji číst. První díl série - Pushing the limits - se mi moc líbil a Dare you to bylo v jistém ohledu snad ještě lepší. Postavy byly skutečnější a příběh plnější.
Jediná česká kniha tohoto měsíce je Kostičas a s tím je to taky jediná ne-romantická kniha. Její vydání - jak světové, tak české - způsobilo pořádný rozruch a já teď chápu proč. Byla to rozhodně jedna z nejpovedenějších dystopií, které jsem četla, ale nedokážu si představit, jak z toho chce autorka vykouzlit sedmidílnou sérii. Asi uvidíme.

7 komentářů:

  1. Pěkné kousky, i když jsem z těchto knih četla jen Kostičas a musím říct, že to byl fakt suprový zážitek! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je ale knížek! :) Z jmenovaných jsem četla jen Kostičas, i když mě upřímně nijak zvlášť nenadchnul, ale souhlasím s tím, že nechápu, jak z toho chce autorka udělat sedmidílnou sérii. :) Od Katie McGarry se teď chystám na Překroč svůj stín, tak jsem na to zvědavá. Easy mám též časem v plánu. A od Kody Keplinger bych si vážně chtěla přečíst The DUFF, který jsem si přivezla z Anglie. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Kostičase už si brousím zuby :) Všichni to tak šíleně vychvalují, že to zkrátka musím také zkusit. Série More asi v češtině ani nevyšla co? Pokoušela jsem se ji někde najít, ale bez úspěchu.

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych si chtěla přečíst Kostičase:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já moc na romantické Young Adult knížky asi nejsem, ale na Kostičase se moc těším. Chci ho brzy přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  6. minimálne tie posledné dve určite prečítam :)

    https://7bluedots.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  7. jedna z nejpovedenejsich dystopii? ju, to si ten Kosticas budu muset vazne poridit :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)