14 ledna, 2013

A po knihách přišly filmy- 2013


A po knihách přišly filmy
Spoustě z nás přijde čtení jako naprostá ztráta času. I když kolikrát jsou některé knihy opravdovými klenoty. A poslední dobou se jich rozrůstá stále víc a víc. Speciálně američtí autoři na nás chrlí jednu bombičku za druhou, až to naše česká nakladatelství nestíhají ani vydávat. A co teprve filmové společnosti. Perou se o práva ke knihám, které se staly světovými hity a snaží se o to, aby se světovými hity staly i ve filmové podobě.
Každoročně tzv. YA knih přibývá (YA= Young adult) a s nimi i natočených filmů. V tomto roce to bylo např. Hunger games. A jakmile přežijeme obávané datum 21.12. 2012 a letošní rok se přehoupne v příští, čekají na nás premiéry světových bestsellerů. Knihy, které si získaly miliony fanoušků po celém světě, se nyní také stanou stejně, nebo méně úspěšnými filmy. Na které pecky se tedy můžeme těšit?

The Host/ Hostitel
Synopse filmu:
O tom, že nitka osudu je velmi tenká a může se kdykoliv přetrhnout, ví moc dobře i dvacetiletá Melanie Stryderová. Když se v blízké budoucnosti usídlí na naší planetě neviditelní parazité, jež po implantaci do lidského těla mohou ovládat mysl člověka, Melanii se spolu s ostatními přeživšími podaří uprchnout do tajného úkrytu, kde začnou skromně přežívat těžkou dobu.
Jednou však přece jen nešťastně padne Melanie do spárů parazity ovládnutými lidmi, kteří jí do těla rovněž implantují jednoho parazita - zkušenou Poutnici, pro kterou se teď Melaniino tělo stává hostitelem.
Jelikož však Poutnice netuší, jak silnou a obrněnou mysl Melanie má, nepodaří se jí ovládnout ji. A tak musí Poutnice nechtěně žít v Melaniině těle jen "napůl" a zažívat s ní mnohdy nelehké situace.

Film je zpracovaný podle knihy Hostitel, napsané Stephenií Meyer, autorky známé ságy Stmívání.

Oficiální premiéra v Americe: 29.3. 2013







Beautiful Creatures/ Nádherné bytosti
Synopse filmu:
Zatím není

Pro představu, oficiální synopse ke knize:
Některé lásky se mají stát, jiné jsou prokleté…
Ethana Watea pronásledují sny o dívce, kterou nikdy nepotkal. Když se však do jeho malého jižanského města z Gatin County přestěhuje Lena Duchannesová, nevysvětlitelně ho to k ní táhle. Rozhodne se proto odhalit tajemné spojení mezi nimi, i když to znamená, že objeví tajemství, které může všechno změnit…



Oficiální premiéra v Americe:  14.2. 2013










Hunger games- Catching fire/ Hunger games- Vražedná pomsta
Synopse filmu:
Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

Oficiální premiéra v Americe: 22.11. 2013














The Mortal Instruments- City of Bones/ Nástroje smrti- Město z kostí
Synopse filmu:
Zdánlivě obyčejná patnáctiletá Clary žije se svou matkou Jocelyn, sleduje anime a nejčastěji tráví čas s nejlepším kamarádem Simonem. Její život se nenávratně změní ve chvíli, kdy v nočním klubu potká trojici lovců stínů – bojovníků proti tvorům. Sourozenecká dvojice Alec a Isabella a charizmatický Jace jsou ale ze setkání s Clary poněkud překvapeni, protože obyčejní smrtelníci lovce ani démony vidět nemohou. Nedlouho po této zkušenosti zmizí Claryina matka a hlavní hrdinka se tak musí s lovci spojit, aby ji našla. Jaká tajemství Jocelyn před svou dcerou skrývala, proč Clary vidí bytosti, které by vidět neměla, a jakou roli v jejím životě bude hrát tajemný Pohár smrti?

Oficiální premiéra v Americe:  23.8. 2013











Miliony fanoušků se už teď nemohou dočkat premiér, hltají každou novinku, fotku a trailer, co se k filmům na internetu objeví. V roce 2013 se chystá zfilmování i několika dalších knih, bohužel ale zatím nejsou známy podrobnosti. Patří mezi ně například:

* Drakie- Sophie Jordan
* Les rukou a zubů-  Carrie Ryan
* Delirium- Lauren Oliver
* Noční cirkus- Erin Morgenstern
a další…

Diskutuje se taky o spoustě dalších jako je The Vampire Academy, House of night, Uglies, Incarceron, Daughter of smoke and bone, Before I fall... A pokud bude natočení všech těchto filmů v roce 2013 pravda, vidím to na hodně úspěšný rok :)

Tak co, už máš vybraný, který z filmů v kině zkoukneš?






5 komentářů:

  1. Určitě musím jít na HG dvě! :D Jinak nebudu správný fanda HG! :D A pak bych se ráda mrkla alespoň jedním očkem na Nádherné bytosti ^^
    A jestli opravdu bude VA jako film, tak budu velice zvědavá na to hvězdné obsazení :D O Škole noci raději nic neříkám :DD

    OdpovědětVymazat
  2. Catching fire - má brutálnu filmovú obálku 8) teším sa na film
    takisto Mesto kostí - teším sa 8P
    VA by fakt mohlo byť sfilmované 8)

    OdpovědětVymazat
  3. moc se těším na všechny filmy :P :D :) ale hlavně na HG na TMI :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hostiteľ! Catching Fire! City of Bones! to bude taký filmový rok, normálne sa nemôžem dočkať :D Catching fire mám dokonca na mobile na obrazovke, tak sa mi páči to logo :D

    OdpovědětVymazat
  5. Určite si pôjdem do kina pozrieť Hostiteľa, druhý diel Hunger Games a bola by som rada aj za Inkarceron a Nočný cirkus :)

    Pozývam ťa na môj novovytvorený blog o knihách: http://nana-books.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)