13 ledna, 2013

Poselství jednorožců- Zrádné hory Dragor by Michaela Burdová (minirecenze)



















Proč jsem si vybrala právě tuto knihu?
Poselství jednorožců je série, jejíž prameny nepochybně spadají někde hluboko ke kořenům Pána Prstenů a Hobita. Celý svět je vymyšlen podobně, fanoušci Tolkiena by se zřejmě docela pokochali na krkolomných názvech měst a postav, ale jinak bych řekla, že by je nic moc nelákalo. Přece jen, Pána Prstenů už nikdy nikdo jinak a dobře asi nenapíše.
Přivádí mě to ale k otázce, proč jsem si tedy knížku pořídila já? Ona odpověď je asi poměrně jednoduchá. Byla jsem zvědavá, jak to celé bude pokračovat a několik hrdinů se mi docela zalíbila. Tak proč se nepodívat kudy se jejích osudy budou ubírat dál, že? J

Definice knihuy dvěma slovy (dvě kladná, dvě záporná)
-dobrodružná, magická
-neuvěřitelná, dětinská

S jakou postavou bych se ztotožnila
Je asi těžké, vybírat v tomto světě někoho, s kým by se dalo ztotožnit. Buďto je někdo elf, nebo jednorožec. Těžko se nachází človíček, ke kterému bych se mohla přirovnat. Navíc jsem zjistila, že tento hogofogo žánr mi moc k srdíčku nepřirostl a tak ani nebylo příliš hlavních hrdinů, které bych si oblíbila. Nicméně jeden, vlastně spíše jedna tu byla. Elfská princezna Aranis… Ne že bych byla nějak extra mocná, chytrá, milá a vznešená jako ona, ale spíš jsem s ní tak nějak sympatizovala. Na všechno měla odpověď a pokládala otázky, nad kterými člověku přestával rozum stát (v čemž jsme si byly naopak podobné).

Jedna pozitivní věc na knize
Líbilo se mi, jak v tomto světě nebylo absolutně nic nemožné. Když už se zdálo vše ztracené, vždy se našla skulina, nějaká malá výjimka mezi pravidly. Člověk se zde mohl setkat opravdu se vším a nebylo ani možné se nad některými situacemi nepousmát.

Jedna negativní věc
Ačkoli je fajn svět, kde se vše dá zvládnout, občas už to přechází z magičnosti k neuvěřitelnosti. Že se jednou stane zázrak? Prosím, proč ne, v které knížce se nestává, že? Ale když už se potom objevuje jedna nenápadná náhodička za druhou, začíná to být nápadné a knížka ztrácí na uvěřitelnosti

Celkové hodnocení
Řekla bych, že se od prvního dílu knížka pozvedla a očekávám, že třetí díl bude ještě lepší. Ačkoli světy jako tyhle nejsou příliš šálkem mého čaje, i tak jsem byla opravdu ráda, že jsem měla možnost si knihu přečíst.
6,5/10

Pohled na sérii:

!!Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku!!




Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)