15 února, 2013

Zaměřeno na obálky- zajímavosti

Nevím jak Vám, ale pro mě i přes přísloví "Nesuď knihu podle obalu." obálka představuje ten úplně první faktor, díky kterému si knihy vůbec všimnu. Je samozřejmě nesmysl tvrdit, že si knížku nepořídíte proto, že má ošklivou obálku, vazbu či font písma. Ale zajímavý vnější vzhled může zapříčinit buďto úspěch, nebo propad knihy. Proč? Protože šedivé knížečce zastrčené mezi ostatními, zářivě zbarvenými si těžko všimneme. Obálka je tedy jeden z mnoha faktorů úspěchu. Jenže já bych chtěla zavrtat trochu hlouběji a ukázat Vám, jaké prvky se nejčastěji na předních stránkách knih objevují a jaké vzhledy jsou designery tak oblíbené, že se nebojí používat je znovu a znovu. Ačkoli si toho občas nemusíme všimnout, obálky toho mají společného víc, než se na první pohled zdá.

Protože pod vodou je přece nejlépe!
Masky jsou v módě!
 Květin není nikdy dost! 
 Sledují nás!
 Jeden pohled přes rameno na fotografa... Blik 
 Tak co tomu říkáte? Podobnosti se vždycky najdou, když je člověk vyhledává. Co taky na ty obálky pořád dávat, že? (:D). Musím ale uznat, že i přes stejné prvky jsou obálky ve většině případů skvělé a povedené!



7 komentářů:

  1. Wow!...dokonalý článek, nádherně si to vystihla ;)) opravdu úžasný:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tá Infinity je dobre strašidelná 8D
    New Moon je jedna z najvydarenejších kvetinkových obálok 8)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se nejvíce líbí ty s vodou, ta se mi nikdy neomrzí. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Niektoré obálky s očami sú naozaj strašidelné :D A máš pravdu, aj keď sa obálky podobajú, pri väčšine je to fuk, ak sa podaria =)

    OdpovědětVymazat
  5. Já většinou vybírám dle obalu :D prostě když je pěkný obal chci si to přečíst. I když vím že to nemá vliv na kvalitu knihy :(

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkný článek a hlavně super nápad :) Těch stejných motivů už jsem si taky všimla, ale nikdy mě nenapadlo se nad tím pozastavit :D

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherně udělaný článek! Obálky jsou povedené :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)