03 října, 2013

Měsíční chvástačka srpen+září 2013



Ahojte!
Tak po nějaké době se zase ozývám, doufajíc, že tento měsíc na Vás budu mít více čas. A teď trochu toho vykecávání.

Co se dělo v září? Doběhla mě škola a povinnosti. Ano, skutečně. Vážně jsme si myslela, že mě začátek školního roku nijak neovlivní, ale opravdu jsem musela od blogu trochu upustit a začít se věnovat škole. Doufejme, že se to teď trochu uklidní.
Co se knih a recenzí týče. Jak jsem zjistila na facebookové stránce blogu, nejsem zdaleka jediná, která nestíhá a je ve skluzu. Doma se mi válí asi pět knih k přečtení, ke kterým se ne a ne dokopat. A když už se dokopu a přečtu, nejsem schopna napsat recenzi. Takže takto.

Mám taky nějaké novinky, co se mého psaní (spíše recenzování) týče. S mou obrovskou radostí (a notnou dávkou překvapení) Vám slavnostně oznamuji - famfáry prosím -, že jsem se stala pyšnou redaktorkou fantasya.cz. Ano, skutečně. Takže doufám, že se moje recenze zase posunou na nějaký vyšší level a moc se těším, až začnu se všemi tam spolupracovat. A jako malé tajemství Vám ještě mohu prozradit, jaké první dvě knihy jsem si vybrala na recenzi. Nějaké indicie? Jsou od CooBoo, za pár dní vyjdou a určitě se na ně všichni hrozně těšíte. A ano, je to Svůdné zlo a Wicca :)

A do třetice všeho dobrého ještě nějaké novinky z blogu. Pokud jste sledovali, znovu jsem pozměnila (spíš úplně překopala :D) celý vzhled. Už jsem s tím konečně spokojená, přijde mi to takové jednoduché a ciziňácké :D. Jak se říká, v jednoduchosti je krása, tak doufám, že se to líbí i Vám :)
Snažím se taky všechno zpřehlednit, aby se Vám v tom pěkně hledalo a četlo. Kdybyste pro mě někdo měl nějaký tip, co pozměnit, přebarvit, přepsat... určitě pište! :)

A teď už se snad raději pustím do přírůstků za měsíc srpen a září, kvůli kterým jste sem ostatně taky přišli.

Dostala jsem:
Jelikož jsem měla v srpnu svátek, dostala jsem od bratříčka tyhle tři krásky. Popravdě jsem se zatím dostala jen k prvnímu dílu, který jsem četla (a nedočetla) na táboře, takže ještě nemohu říct, jak se mi to líbilo celkově, ale zatím to vypadá na milou paranormální sérii, moc od toho ale nečekám.




K recenzi:
Za tyto recenzní výtisky bych ráda poděkovala Knižnímu klubu (Nemožná holka @adorkable), Dominu (Indigové kouzlo) a Fragmentu (Mezi nebem a zemí, Štěstí na dosah). Nemožnou holku jsem úspěšně přečetla a všem, kdo váháte nad koupí můžu s pokyvováním rozhodně říct, kupujte! Co se Indigového kouzla týče, nemusím snad ani povídat, že milovníci (spíš milovnice, že?) Adriana se v tomto díle vyžijí. Mně se to líbilo moc a moc. Zbyle dvě knihy ještě přečtené nemám, ale někdo pozornější může vidět záložku v Štěstí na dosah. Zrovna ji čtu a už budu u konce, takže se taky můžete těšit na recenzi :)

Za tyto čtyři mohu jen moc a moc poděkovat e-shopu Knihcentrum (Prozření Mary Dyerová a Vlny zmítané smrtí), Knižnímu klubu (Nástroje smrti- Město z kostí) a Baronetu (Temnou chodbou). Prozření mi bohužel zatím doma jen leží a smutně kouká, než na něj přijde řada. Jsem na něj ale vážně hrozně zvědavá! Vlny zmítané smrtí jsou pokračováním mé (teď už) oblíbené série a přečtené jsem je měla asi za týden či déle. Nebylo to vůbec kvůli tomu, že by knížka byla špatná, jen mě vážně hryže čas. Můžu rozhodně jen doporučit všem, kterým se líbil prvním díle, kteří mají rádi zombie a mají silný žaludek (to hlavně!). Rozhodně to bylo o moc lepší než jednička!
Město z kostí snad vůbec nemusím komentovat. Bylo to moc příjemné čtení a další díly si přečtu s radostí. Co se Temné chodby týče, z té jsem takovou radost zase neměla. Čekala jsem od tohoto hororu mnohem víc a mrzí mě, že kniha nebyla zpracovaná jinak. Víc už za pár dní v recenzi! :)

Koupila jsem si:
Za kredit na e-shopu arara.cz (kterému také musím poděkovat) jsem si koupila pro mě snad nejvíce očekávané novinky posledních pár měsíců. Co říct, CooBoo prostě válí! Zatím jsem se dostala jen k asi padesáti stranám Zlomené, ale už teď můžu říct, že se mi to bude líbit! 





To bude pro dnešek vše a aby jsme neodcházeli jen tak s prázdnou, mám pro Vás ještě jedno či dvě malá překvapení. Pokud jste slyšeli o (re)readingu Twilight ságy, který plánuju, nebojte, bude se konat. Jen jsem se ho s ohledem na některé čtenáře rozhodla přesunout na prosinec.
Také bych to nebyla já, kdybych stále něco nového neplánovala, takže pro Vás plánuji takové malé (no zas tak malé nebude) blogtour. S kým a o čem se už dozvíte později! :)

Takže knihám zdar a hlavně si užívejte podzimu! :)

13 komentářů:

  1. Parádní knihy, nevěděla bych, na co se vrhnout dříve! A k redaktorství gratuluji, z toho bych byla úplně odvařená :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád váhám, do čeho se pustit dříve. Člověk by řekl, že je lepší knížek mít méně, aspoň se nad tím nemusí pořád tak přemýšlet :D
      A děkuji za gratulace :)

      Vymazat
  2. Super knihy, veľa ti ich závidím ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Samé parádní kousky! Nevěděla bych co dříve a k fantasya gratuluji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také že nevím, co dříve! :D
      A děkuji za gratulace :)

      Vymazat
  4. Nádherné knihy. Hodně jich mám taky na svém to-read listu, takže tiše (spíš hlasitě) závidím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neustále si je prohlížím, jak nádherně v knihovničce vypadají :D

      Vymazat
  5. Sakra závist! :D
    Taky bych brala, aby mi nakladatelství posílala knihy.. No budu muset na blogu ještě zamakat :)
    Ty to tu máš mimochodem moc pěkné! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)