17 listopadu, 2013

Mezi nebem a zemí - Zamilované duše by Stacey Kade (MINIRECENZE)


Stacey Kade | via Tumblr
Zápletka a děj: Čtenáře, kterého zaujal první díl, ale nic zvláštního od něj nečekal, může překvapit, jakou zápletku si autorka tentokrát vybrala. Byla to zajímavá volba a popasovala se s ní celkem slušně. Stále ale příběh zůstává v předvídatelné rovině, kde ho pozorný čtenář snadno prokoukne.
Čtivost: Tato série je v cizině velice úspěšná a tak si říkám, že si musela získat spoustu čtenářů. Sama sebe se někdy zeptám, díky čemu to bylo. Byla kniha čtivá? Byla napínavá? Zaujala postavami? U sebe každopádně mohu vyloučit jednu věc – čtivost. U celé této série mám problém začíst se, někam se ve čtení posunout. Jako by se ani autorka nemohla posunout. Kniha působí zdlouhavě a bez větší akce -, kterou já zde nenacházím – potom následně i nudně.
Atmosféra: Duchařina. Dá se to skutečně shrnout jedním slovem. Kniha se odehrává v reálném (tedy mírně surrealném) světě, kde odpadají víly, upíři a vlkodlaci a tedy i celá magická atmosféra, kterou takové téma může přivést. Autorka je ale poměrně šikovná se slovíčky, tudíž i tady se nemusíte bát, že by Vás atmosféra zklamala.
Autorčin styl: Příběh je jednoduchý. Námět sice taky není nijak revoluční, ale autorka dokáže zaujmout svým stylem. Píše sice jednoduše, ale zajímavě. To je rozhodně jedna z věcí, které na knize zaujmou.
Postavy: Od prvního dílu se toho určitě hodně změnilo, ale mnoho zůstalo stejné. Alona je pořád tak trochu mrcha, ale vzala si další důležitou životní lekci. Naučila se více respektovat lidi kolem sebe, ale i sebe samotnou. Will zjistil, že pátrání v minulosti může přinést spoustu dobrého, ale taky spoustu zmatku. Jeho dobré vlastnosti zase proplavaly o kousek na povrch. Do svého příběhu si autorka vybrala nesmírně rozdílné charaktery a riskovala tím, ale podařilo se jí oba protiklady vybalancovat.

Hodnocení: Jak už jsem psala. Kniha je jednoduchá, námět nijak hvězdný, ale čímsi autorka přece získává davy fanoušků. Ať už je to cokoliv, určitě to zaujme ty, kterým se první díl líbil a druhým také nebudou zklamaní. Za sebe musím bohužel říct, že mi tato série příliš nesedla a na druhém díle se to ukázalo mnohem více, než na prvním.
5,5/10

Knihu můžete koupit zde
Zdroj obrázků weheartit/deviantart

!Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)