24 listopadu, 2012

On my wishlist (2)


Tentokrát přicházím s trochu večerním příspěvkem. Především proto, že jsem ve dne neměla moc času na to, nějaký napsat. To bylo lítání mezi plechy cukroví, e-mailem a Wordem :D. Ale večer jsem si sedla a řekla si, že aspoň něco sepsat musím. Tentokrát chci představit jednu z mnoha knih, kterou bych si ráda pořídila :)

The Host (The Host, #1)Anotace: Melanie Stryderová se odmítá vzdát. Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva. Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých“ lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice“ - její vetřelecká „duše“ - která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří. Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopk zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže – Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují. Stephenie Meyerová patří k nejzajímavějším autorům současnosti. Ve svém Hostiteli nám předkládá strhující a nezapomenutelné dílo o vytrvalosti lásky a o samotné podstatě toho, co člověka dělá člověkem

Ano, já Hostitele ještě nečetla. Jsem ostuda :D. Chystá se film (mimochodem to vypadá na báječný film) a já nemám přečtenou ani knížku. A to mám Stephenii Meyerovou docela ráda. No, doufám, že se ke knížce brzo dostanu. Zatím pac a pusu a zítra snad u několika recenzí.

4 komentáře:

  1. já se také přiznám, knížku jsem ještě také nečetla.. nejsi v tom sama.. jinak na film jsem docela zvědavá a knížku už mám zarezervovanou v knihovně.. tak snad se k ní dostanu brzo.. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem Hostitele nečetla. Nechci si ji půjčovat z knihovny, chci ji mít doma, ale na to je poměrně drahá. Neřešitelný problém. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já teď čekám do Vánoc, třeba ji dostanu :D Jinak by to umě byl taky neřešitelný problém :D Takovou klasiku bych totiž chtěla mít doma, jestli je tak dobrá, jak všichni říkají, tak ji určitě budu chtít číst víckrát.

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)