22 prosince, 2012

On my wishlist- NAKLADATELSKÝ SPECIÁL (4)



Tak jsem si říkala, že bych mohla tento projekt trošku oživit a pozměnit ho. Nic radikálního se dít nebude, jen jsem si myslela, že bude fajn, přidávat knížky, na které mám hezky postupně každou sobotu podle nakladatelství. Je toho strašlivě moc a proto bych i já potřebovala mít přehledný seznam toho, co bych si chtěla pořídit. Dneska jsem se rozhodla, pro nakladatelství Baronet. Vždycky jsem si myslela, že mezi svá nejoblíbenější nakladatelství řadím Knižní klub, Fragment nebo Albatros, ale za poslední dobu se ukázalo, že  i ostatní vydavatelství mají svoje hity, a že jich není málo.

Pravá krev
Sookie Stackhouse je servírkou v malém louisianském městečku. Je tichá a uzavřená, ale ne proto, že by nebyla hezká. Má totiž jednu nectnost - dokáže číst myšlenky. A to se na rande moc nehodí. Pak však potkává Billa. Vysokého a hezkého - a hlavně neví, co si Bill myslí. Přesně na takového muže čekala. Ale i on má nectnost - je totiž upír a s nevalnou pověstí. První díl ze série populárních detektivních fantasií zfilmovaných pro HBO. Z cyklu o Sookie Stackhouse.





Šepoty ze záhrobí
Harper Connelyová bývala docela obyčejná dívka. V patnácti letech však po náhlém zásahu bleskem během bouřky získala nevšední schopnost – dokáže objevovat mrtvé a určovat, jak vypadaly poslední chvíle jejich života. Její nečekaně nabytý „dar“ ji zavede do malého městečka v Arkansasu, kde se v doprovodu nevlastního bratra Tollivera snaží odhalit okolnosti úmrtí jednoho místního děvčete. Přímo na místě Harper dochází k poznání, že dívčinu smrt obestírá tajemství, které se kdosi snaží uchránit za každou cenu – třeba i za cenu vraždy. Harper se ale nevzdává a je odhodlaná odpor a strach místních lidí zlomit.




Dnem i nocí
Theia nechápe, proč se jí o Hakenovi zdálo ještě před tím, než ho potkala ve škole, a proč s ním v tom snu navštívila večírek s kostrami a hudebníky bez tváří. Brzy ale zjistí jedno - že tomu krásnému klukovi, s nímž ve svých snech i nadále pravidelně navštěvuje děsuplná místa, nakonec neodolá. Podlehne jeho přitažlivosti navzdory tomu, že už bude vědět, co je ve skutečnosti zač a že cena za to poznání bude vysoká – její duše.






Upírská střední
Po prvním dni na nové střední škole Vlad Drakul Cody Elliot zjišťuje, že není vše, jak by mělo být. Ostatní spolužáci jsou nadpřirozeně silní, vyhýbají se slunečnímu světlu a neustále si objednávají krev z místní krevní banky. A když mu nový kamarád ukáže své tesáky, Cody nepotřebuje vědět víc – tyhle děti jsou upíři! Zatímco se Cody snaží zapadnout do této tajuplné komunity a s některými spolužáky se spřátelit, naruší odvěkou izolaci panující mezi lidmi a upíry. Následky – některé vážné, jiné vážně vtipné – na sebe nenechají dlouho čekat.

1 komentář:

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)