21 března, 2014

Týden s Vampýrskou akademií (5) - Recenze knihy


Co by to bylo za Týden s Vampýrskou akademií, kdyby neobsahoval i vychvalování celé série do nebes? Je pravdou, že VA je série, která se nelíbila pouze malému procentu lidí a to mě nutí uvažovat, proč tomu tak je.

Vážně se mi líbilo, jak byly do příběhu zapracované zdánlivě nepodstatné maličkosti, které nakonec tvořily důležitou součást celého příběhu. Opravdu jsem občas kroutila hlavou nad tím, co na nás autorka připravila, protože by mě nikdy nenapadlo, že zrovna taková věc bude mít pro knihu zásadní význam. Navíc se všechno odehrávalo postupně i samotný děj a napínavá zápletka se stupňovaly až nakonec gradovaly ve skvělý závěr. Říkám tomu, že je to přesně typicky vzorec pro Richelle- po celou dobu knihy nás zahrnuje detaily a náznaky a až na konci se vše spojí a konečně nám dovolí poskládat si jednotlivé kousky dohromady.

Co ale knihu dělá tak výjimečnou? Proč si zrovna ji přečíst?
Je to způsob, jakým je kniha napsaná? Svět, ve kterém se odehrává? Hlavní hrdinka? Nebo možná autorčina schopnost napsat přesně to co čtenář (ne)chce číst. Asi na úspěchu série má podíl každá položka, ale dneska bych chtěla vynechat nějaké statistiky a raději Vám povědět jednu věc: pokud moje doporučení neposlechnete nikdy jindy, poslechněte ho alespoň teď a dejte VA šanci. Jsem si totiž téměř stoprocentně jistá, že Vás uchvátí.

Odkaz na plnou recenzi 1. dílu

Nezapomeňte mrknout i na:


1 komentář:

Moc děkuji za každý komentář!
Prosím, nepoužívejte možnost 'Anonymní', díky! :)